Oferta

Przykładowe menu na imprezę okolicznościową
 

PRZYSTAWKI ZIMNE (5 porcji /osobę)

Swojska patera mięs na zimno

Szynka z musem śmietanowo-chrzanowym

Rolada drobiowa nadziewana orzechami i rodzynkami

Terrina z kurczaka z warzywami z odrobiną galarety

Schab po warszawsku z musem chrzanowym w galarecie

Tatar wołowy/ Tatar z łososia

Patery ryb wędzonych (węgorz, łosoś, pstrąg)

Łosoś w galarecie

Sałatka grecka z serem feta

Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem curry

Sałatka caprese; pomidory przekładane mozzarellą z sosem Pesto

Deska serów serwowana z winogronami i bakaliami ( 4 gatunki serów)
 

ZUPA na dobry początek (do wyboru)

Royal Consome z mięsnymi kluseczkami

Flaki wołowe z pieprzykiem

Delikatna zupa serowa wzbogacona pomidorami i szynką krojonymi w kosteczkę z grzankami

Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym
 

DANIA GŁÓWNE DO WYBORU-w dowolnej ilości asortymentu (5 porcji / osobę)

Pierś drobiowe faszerowana grzybami w sosie śmietanowym z kurkami

Pierś drobiowa nadziewana szpinakiem i serem feta

Roladka drobiowa z farszem z sera lazur i suszonych pomidorów

Kotlet de volaille z ziołami, tryskający masłem

Sakwa z indyka w asyście z pora i pieczarki muśnięta sosem śmietanowym

Kaczka pieczona z jabłkiem i gruszką podana z sosem żurawinowym

Kruchutkie zrazy bite, faszerowane

Pieczone udko kacze z konfiturą z żurawiny

Pstrąg z patelni z masłem czosnkowym

Pieczeń ze schabu z leśnymi grzybami

Schabik pieczony z sosem rozmarynowym

Szaszłyk z boczkiem i cebulą marynowany w aromatycznej zalewie

Kotlet cesarski

Golonka po bawarsku na podkładzie z kapusty zasmażonej

 

DODATKI- w dowolnej ilości asortymentu (3 porcje/ osobę)
 

Ziemniaki gotowane z koperkiem

Złociste talarki

Ziemniaki opiekane w ziołach

Ryż biały

Bukiet świeżych, kolorowych surówek

Warzywa gotowane na parze

Marchewka z groszkiem

Kapusta zasmażana

Buraczki na ciepło

 

DESER- w dowolnej ilości asortymentu (1 porcja/osobę)

Lody waniliowe z gorącami malinami i bitą śmietaną

Lody śmietankowo-czekalodowe z wiśniami i bitą śmietaną

Deser Tiramisu z truskawkami

 

DANIE II (1 porcja/osobę)

Barszcz z krokietem lub pasztecikiem mięsnym

Boeuf Strogonow

 

DANIE III (1 porcja/ osobę)

Polędwiczki wieprzowe na sosie z zielonym pieprzem z kluskami śląskimi i buraczkami na ciepło

Gulasz wołowy o aromacie czerwonego wina podawany na złocistych placuszkach

 

Napoje:

(bez ograniczeń)

Kawa i herbata

Soki, Napoje gazowane

Woda mineralna

 

Ciasta (3 porcje/osobę) oraz Owoce

(słodki bufet z domowymi wypiekami, proponujemy:

szarlotka, sernik, ciasta z kremami i owocami oraz indywidualne propozycje wg Państwa życzeń)

W cenie: menu, standardowy wystrój sali (białe obrusy, szyfony, tiule, świece, lampiony)


INFORMACJE DODATKOWE

Dzieci do lat 5 nieodpłatnie

Dzieci między 5-10 rokiem życia – 50%

Z przyjemnością przygotujemy inne potrawy według Państwa życzenia.

Z myślą o Państwa komforcie dodatkowo oferujemy zakup alkoholu w cenach detalicznych.

Wyrażamy zgodę na dostarczenie przez Państwa tortu i alkoholi.

POZOSTAJĘ DO PAŃSTWA DYZPOZYCJI ABY WSPÓLNIE ZORGANIZOWAĆ NAJLEPSZE PRZYJĘCIE

MANAGER HOTELU PRZYSTAŃ

Marta Mync

783-696-000

menager@hotel-przystan.pl

www.hotel-przystań.pl