PRZYSTAWKI ZIMNE (5 porcji /osobę)
Swojska patera mięs na zimno
Szynka z musem śmietanowo-chrzanowym
Rolada drobiowa nadziewana orzechami i rodzynkami
Terrina z kurczaka z warzywami z odrobiną galarety
Schab po warszawsku z musem chrzanowym w galarecie
Tatar wołowy/ Tatar z łososia
Patery ryb wędzonych (węgorz, łosoś, pstrąg)
Łosoś w galarecie
Sałatka grecka z serem feta
Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem curry
Sałatka caprese; pomidory przekładane mozzarellą z sosem Pesto
Deska serów serwowana z winogronami i bakaliami ( 4 gatunki serów)
ZUPA na dobry początek (do wyboru)
Royal Consome z mięsnymi kluseczkami
Flaki wołowe z pieprzykiem
Delikatna zupa serowa wzbogacona pomidorami i szynką krojonymi w kosteczkę z grzankami
Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym
DANIA GŁÓWNE DO WYBORU-w dowolnej ilości asortymentu (5 porcji / osobę)
Pierś drobiowe faszerowana grzybami w sosie śmietanowym z kurkami
Pierś drobiowa nadziewana szpinakiem i serem feta
Roladka drobiowa z farszem z sera lazur i suszonych pomidorów
Kotlet de volaille z ziołami, tryskający masłem
Sakwa z indyka w asyście z pora i pieczarki muśnięta sosem śmietanowym
Kaczka pieczona z jabłkiem i gruszką podana z sosem żurawinowym
Kruchutkie zrazy bite, faszerowane
Pieczone udko kacze z konfiturą z żurawiny
Pstrąg z patelni z masłem czosnkowym
Pieczeń ze schabu z leśnymi grzybami
Schabik pieczony z sosem rozmarynowym
Szaszłyk z boczkiem i cebulą marynowany w aromatycznej zalewie
Kotlet cesarski
Golonka po bawarsku na podkładzie z kapusty zasmażonej
DODATKI- w dowolnej ilości asortymentu (3 porcje/ osobę)
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Złociste talarki
Ziemniaki opiekane w ziołach
Ryż biały
Bukiet świeżych, kolorowych surówek
Warzywa gotowane na parze
Marchewka z groszkiem
Kapusta zasmażana
Buraczki na ciepło
DESER- w dowolnej ilości asortymentu (1 porcja/osobę)
Lody waniliowe z gorącami malinami i bitą śmietaną
Lody śmietankowo-czekalodowe z wiśniami i bitą śmietaną
Deser Tiramisu z truskawkami
DANIE II (1 porcja/osobę)
Barszcz z krokietem lub pasztecikiem mięsnym
Boeuf Strogonow
DANIE III (1 porcja/ osobę)
Polędwiczki wieprzowe na sosie z zielonym pieprzem z kluskami śląskimi i buraczkami na ciepło
Gulasz wołowy o aromacie czerwonego wina podawany na złocistych placuszkach
Napoje:
(bez ograniczeń)
Kawa i herbata
Soki, Napoje gazowane
Woda mineralna
Ciasta (3 porcje/osobę) oraz Owoce
(słodki bufet z domowymi wypiekami, proponujemy:
szarlotka, sernik, ciasta z kremami i owocami oraz indywidualne propozycje wg Państwa życzeń)
W cenie: menu, standardowy wystrój sali (białe obrusy, szyfony, tiule, świece, lampiony)
INFORMACJE DODATKOWE
Dzieci do lat 5 nieodpłatnie
Dzieci między 5-10 rokiem życia – 50%
Z przyjemnością przygotujemy inne potrawy według Państwa życzenia.
Z myślą o Państwa komforcie dodatkowo oferujemy zakup alkoholu w cenach detalicznych.
Wyrażamy zgodę na dostarczenie przez Państwa tortu i alkoholi.
POZOSTAJĘ DO PAŃSTWA DYZPOZYCJI ABY WSPÓLNIE ZORGANIZOWAĆ NAJLEPSZE PRZYJĘCIE
MANAGER HOTELU PRZYSTAŃ
Anna Wnukiewicz
783-696-000
www.hotel-przystań.pl